Soboslikarski radovi

Izvodimo soboslikarske radove (gletanje i bojanje) u privatnim i javnim objektima. Radovi se izvode sa materijalima uključenima u cijenu ili materijalima koje nabavlja investitor. Cijena bojanja u osnovnoj varijanti (bijela boja) iznosi 20-30kn/m2 (uključena boja).

Fotografije ispod prikazuju bojanje zidova bojama koje je odabrao investitor koji je želio istaknuti zid bojom po želji, a strop i drugi zid smo obojili u bijelu boju.

Soboslikarski radovi

Ovdje možete vidjeti primjer soboslikarskih radova te uređenje  stare postojeće konstrukcije spuštenog stropa (čišćenje i pranje) i izmjenu ploča (Armstrong AMF). Na prvoj slici je status prije početka radova. Na srednjoj slici se vide radovi koji su u tijeku (demontaža ploča, priprema površina te bojanje zidova) a na trećoj slici je status nakon napravljenog posla.

Soboslikarski radovi_Armstrong

Sanacija fleka na stropu koje su nastale od puknuća cijevi  u stanu iznad.  Sanaciju smo izveli na način da smo prvo ostrugali sve oštećene dijelove boje i žbuke. Žute fleke smo premazali Chromosovim Poliflor Purolitom (premaz za sanaciju unutarnjih zidnih površina na kojima je došlo do pojave nikotinskih i vodenih mrlja). Slijedilo je gletanje površine te nakon sušenja, brušenje. Ovako pripremljenu površinu smo obojili bijelom bojom.

Sanacija fleka na stropu

Primjer prostorije koja se priprema za bojanje. Na zidovima kao i stropovima često se pojave male  pukotine ,  koje su uobičajena stvar, te se one saniraju prije izvođenja bojanja tih zidova i stropova. Ovdje prikazujemo način saniranja tih pukotina, tako da se pukotina proširi,  odvijačem ili čvrstim skalpelom te se onda popunjava masom za ispunu spojeva uz koju se postavlja mreža ili traka za spojeve. Nakon sušenja, preko te mrežice ili trake se ponovo  nanosi masa za gletanje, te po potrebi se glet masa nanese i treći put. Nakon sušenja  slijedi obrada brušenjem, brusnim papirom, granulacija 120, površina se očisti te je spremna za bojanje.

Sanacija pukotina

U sljedećem slučaju zbog velike visine stropa, 380cm i zbog nekakvih ukrasa na stropu, predložili smo investitoru da se bijela boja stropa spusti na zidove oko 20cm (što je i debljina ukrasa na konkretnom stropu), tako da se dobio vizualni efekt protezanja ukrasa okolo po zidu, a u biti je to napravljeno na najjednostavniji način-bijelom bojom. Prvo smo obojili strop i gornje dijelove zidova bijelom bojom, te dan kasnije smo lijepili ljepljivu pik traku na željenu nam visinu odvajanja boja, te smo bojali zidove. Napomena za vas koji će te pokušati sami bojati u različitim bojama: ako bojite sa latex bojama, to su boje koje su kao plastične, ODMAH nakon što ste obojili dio površne gdje je zalijepljena ljepljiva traka- skinite je , pa kada bude išao drugi sloj, stavite drugu, jer u protivnom će vam povući boju sa zida. Ovdje je Sanimont obrt predložio način bojanja koji je promijenio prijašnji koncept prostora koji nije odgovarao namjeri korištenog prostora.

Primjer vizualnog smanjivanja visine stropa

U asortimanu usluga imamo ponudu obrade špaleta oko prozora nakon njihove ugradnje što možete vidjeti na slici ispod. Kao što to znaju ljudi koji su mijenjali stolariju, da nakon postave nove, često ostanu ružne i nezgodne rupe koje je neophodno sanirati, da bi se potom mogle obojiti te da bi kompletna stolarija dobila svoju cjelinu. Cijena obrade sa materijalom iznosi između 100 i 150kn/m1 ovisi o veličini rupa, količini posla te lokaciji objekta. Ugradnja klupčice se također kreće u tom cijenovnom rasponu (klupčicu nabavlja i dostavlja investitor.

Obrada špaleta