Soboslikarski radovi

Izvodimo soboslikarske radove (gletanje i bojanje) u privatnim i javnim objektima. Radovi se izvode kvalitetnim materijalima te uključuju bojanje zidova i stropova nijansama boja po želji investitora.

Neki od primjera bojanja zidova bojama koje je odabrao investitor: Cijena bojanja u osnovnoj varijanti (bijela boja) iznosi 20-30kn/m2 (uključena boja).

 

Ovdje možete vidjeti primjer soboslikarskih radova te uređenje  stare postojeće konstrukcije spuštenog stropa (čišćenje i pranje) i izmjenu ploča (Armstrong AMF). Na prvoj slici je status prije početka radova. Na srednjoj slici se vide radovi koji su u tijeku (demontaža ploča, priprema površina te bojanje zidova) a na trećoj slici je status nakon napravljenog posla.

 

Sanacija fleka na stropu koje su nastale od puknuća cijevi  u stanu iznad.  Sanaciju smo izveli na način da smo prvo postrugali sve oštećene dijelove boje i žbuke. Žute fleke smo premazali Chromosovim Poliflor Purolitom (premaz za sanaciju unutarnjih zidnih površina na kojima je došlo do pojave nikotinskih i vodenih mrlja). Slijedilo je gletanje površine te nakon sušenja, brušenje. Ovako pripremljenu površinu smo obojali bijelom bojom.

Dodatna želja investitora bila je da se sakrije okomita cijev od odvoda koja se protezala gotovo cijelom dužinom zida (na lijevoj strani slike). Cijev smo obložili gips-kartonskim pločama koje smo učvrstili na predhodno postavljene metalne pocinčane ud profile.

Sanacija fleka

 

Pimjer prostorije koja se pripema za bojanje. Na zidovima kao i stropovima često se pojave male  pukotine ,  koje su uobičajena stvar, te se one saniraju prije izvođenja bojanja tih zidova i stropova. Ovdje prikazujemo način saniranja tih pukotina, tako da se pukotina proširi,  odvijačem ili čvrstim skalpelom te se onda popunjava masom za ispunu spojeva uz koju se postavlja mreža ili traka za spojeve. Nakon sušenja, preko te mrežice ili trake se ponovo  nanosi masa za gletanje, te po potrebi se glet masa nanese i treći put. Nakon sušenja  slijedi obrada brušenjem, brusnim papirom, granulacija 120, površina se očisti te je spremna za bojanje.

 

Ovdje prikazujemo jedan od poslova gdje je obrt Sanimont uredio potkrovlje sistemom suhe gradnje, gips-kartonskim pločama te je nakon kompletne izrade i pripreme površina gletanjem, obojao zidove i stropove bijelom bojom ( poliflor, Chromos ). Kada se bojaju gips-kartonske ploče prvi puta preporuka je da se nanese inpregnacija te u ovom slučaju kod prvog bojanja, nanosi se boja u tri nanosa.

 

Na sljedećoj slici prikazujemo kako izgleda dio obojane sobe gdje je investitor želio istaknuti zid bojom po želji, a strop i drugi zid smo obojali u bijelu boju.

 

U ovom slučaju zbog velike visine stropa, 380cm i zbog nekakvih ukrasa na stropu, predložili smo investitoru da se bijela boja stropa spusti na zidove oko 20cm (što je i debljina ukrasa na konkretnom stropu), tako da se dobio vizualni efekt protezanja ukrasa okolo po zidu, a u biti je to napravljeno na najjednostavniji način-bijelom bojom. Prvo smo obojali strop i gornje dijelove zidova bijelom bojom, te dan kasnije smo lijepili ljepljivu pik traku na željenu nam visinu odvajanja boja, te smo bojali zidove. Napomena za vas koji će te pokušati sami bojati u različitim bojama: ako bojate sa latex bojama, to su boje koje su kao plastične, ODMAH nakon što ste obojali dio površne gdje je zalijepljena ljepljiva traka- skinite je , pa kada bude išao drugi sloj, stavite drugu, jer u protivnom će vam povući boju sa zida. Ovdje je Sanimont obrt predložio način bojanja koji je promijenio prijašnji koncept prostora koji nije odgovarao namjeri korištenog prostora.

 

Evo malo osvježenja za oči :-). Obrt Sanimont je specijaliziran za uređenje unutarnjih prostora, ali smo dobili priliku i uživati u bojanju krasne vrtne drvene kuće koju smo bojali bojama po želji investitorice, po zanimanju arhitektice, koja je pokazala izvrstan smisao i hrabrost za ostvarenje  ideje koju smo uspješno pretočili u stvarnost :-). Ovdje pokazujemo vrtnu kućicu prije bojanja, te nakon bojanja, a redoslijed je bio sljedeći:
1) Zaštita drveta drvocidom (tekućinom koja odbija nametnike koji uništavaju drvo)
2) Bojanje lazurnom bojom.
Eto, ako želite da vam kućica bude obojana i zaštićena , slobodno nas kontaktirajte. Sanimont.

 

Slike ispod pokazuju izgled nakon soboslikarskog uređenja prostora (garaže). Da bi prostor dobio ovakav izgled, potrebno je puno predanog rada i to ovim redosljedom:
1) Struganje mrvica kamenčića sa zidova (ostatci nakon žbukanja)
2) Inpregnacija površine
3) Nanošenje glet mase u dva nanosa
4) Brušenje glet mase
5) Inpregniranje pobrušene glet mase
6) Bojanje bojom po želji investitora.
U ovom slučaju smo obojali i pod koji smo prethodno dobro očistili i usisali, pa inpregnirali da bi ga potom obojali sivom bojom. Sivom bojom kojom smo obojali pod, obojali smo i osam cm zida, iz razloga ako bi se pod garaže prao, tako da ne ošteti zidove.

Izgled prije i nakon gletanja i bojanja garaže

 

U asortimanu usluga imamo ponudu obrade tzv. špaleta oko prozora nakon njihove ugradnje. Ovdje možete vidjeti primjer obrade vanjskih špaleta prozora, a u nekim od sljedećih materijala će biti prikaz unutarnje obrade. Kao što to znaju ljudi koji su mijenjali stolariju, da nakon postave često ostanu ružne i nezgodne rupe koje je neophodno sanirati, da bi se potom mogle obojati i da bi kompletna stolarija dobila svoju cjelinu. Prva slika predstavlja izgled vanjskih špaleta oko prozora prije nego ih obrt Sanimont uredi materijalom za obradu špaleta. Na drugoj slici imamo izgled vanjskih špaleta oko prozora nakon što ih je obrt Sanimont obradio materijalom za obradu špaleta. Ovdje je prikazana obrada vanjske špalete, koju smo uredili na način da smo napravili ravni rub petnaestak cm od krajnjih rubova prozora, iz razloga da postojeća fasada ostane uredna. Ugradili smo i prozorsku klupčicu koju je investitor izabrao i kupio. Cijena ovakve obrade prozora je po m1 i iznosi 120,00 kn/1, s materijalom, ugradnja klupčice je isto 100,00kn/m1,- klupčicu kupuje i dostavlja investitor. Na trećoj slici imamo konačni izgled vanjskih špaleta oko prozora nakon kompletne obrade i nakon bojanja bojom za fasade. Sveukupna cijena ovakve obrade iznosi 150,00kn/m1 sa materijalom.

Permanent link to this article: https://www.sanimont.hr/soboslikarski-radovi