Interijeri

Klasičan primjer prostorije zidane opekom koju smo uredili sistemom suhe gradnje – gips-kartonskim pločama. Gips-kartonske ploće su se na zidove lijepile posebnim ljepilom a na postojeći strop koji se sastoji od gredica i uložaka smo učvršćivali spušteni strop ( metalna potkonstrukcija i gips-kartonske ploče) koje se zatim obrađuju gletanjem uz prethodnu postavu mreža i traka na spojeve i kuteve. Prikazali smo jedno od rješenja prostora iznad šanka koje se izvrsno uklopilo u ostali dio prostorije. Na kraju su te gips-kartonske ploče obojane bojama po želji investitora. Treća i završna slika u kojoj se izvrsno vidi stanje nakon izvedenih radova sistemom suhe gradnje, funkcionalnost i svrsishodnost napravljenog posla.

 

Izrada ukrasa iznad šanka

Funkcija ovog ukrasa iznad šanka nije samo estetska već je i funkcionalna. Nedostatak svjetla na radnoj ploči kuhinje je riješen tako da su se ugradile led lampice. Ukras za nadšank je napravljen od metalnih pocinčanih ud i cd profila obloženih gipsanim pločama, koje su pogletane i u konačnici obojane.

nadšank 1

Pitate se kako urediti interijer knaufom? Evo nekih ideja…

knauf-obloga-zidova-i-polica

 

Sljedeće slike pokazuju dnevni boravak i kuhinju koje su išle u kompletno preuređenje. Investitor je odlučio promijeniti dizajn prostora, te je zajedno sa obrtom Sanimont došlo do izvrsne ideje koju ćete vidjeti  na slikama. Sanimont obrt je izradio izvrsne ovalne bočne ukrase od gips-kartonskih ploča koje estetski podupiru stropnu vodoravnu gredu te pružaju izvrstan vizualni efekt, puno bolji od prijašnjeg, gdje se sa samo jedne strane nalazio okomiti stup koji nije zadovoljavao estetsku potrebu. Zatvarali su se i neki otvori poput nepotrebnih vrata i jednog prozora, te je obrt Sanimont sve to bojao bojama koje je izabrao investitor. Daljne radove poput postave parketa, izmjene elektroinstalacija, izmjene kuhinje kao i vrata je organizirao investitor.

Knauf ukrasi i bojanje zidova

Oblaganje cijevi gips kartonskim pločama. Kao što vidite primjer koji pokazuje kada nekakva cijev (ovo je konkretno cijev od ventilacije) prolazi kroz neki prostor (u ovom slučaju kupaonicu) i na nju se ne mogu polijepiti keramičke pločice, onda dolazi na red sistem suhe gradnje, tj oblaganje cijevi gips-kartonskim pločama- knauf, lafarge, placo, rigips koje moraju biti vlagootporne te se montiraju na postavljene metalne pocinčane cd i ud profile. Druga slika pokazuje kako izgleda ta obložena cijev vlagootpornom gips-kartonskom pločom ušarafljenom na metalne pocinčane cd i ud profile, te se na nju mogu dalje lijepiti keramičke pločice. Obrt Sanimont na Vaš upit dolazi po dogovoru i za manje intervencije, stoga slobodno pitajte ako imate sličnu situaciju.

Izrada okruglog otvora u betonskom zidu i ugradnja izo stakla

Obrada špaleta oko novo-ugrađenih prozora, te postava prozorske klupčice

Ovdje možete vidjeti primjer obrade špaleta nakon ugradnje prozora.  Špalete se rade od gipsanih ploča koje se lijepe ili po potrebi učvršćuju vijcima (na predhodno postavljenu podkonstrukciju). Veće šupljine se mogu ispuniti stiroporom. Na vanjske kutove se postavljaju aluminijske kutne (rubne) lajsne te slijedi gletanje. Nakon što se glet masa osuši površina se obrađuje brusnim papirom i špalete su spremne za bojanje.

Postavili smo i prozorsku klupčicu, u ovom slučaju kamenu. Klupčica može biti od drugih materijala, npr. od tvrde plastike (pvc) ili drveta.

Obrada špaleta

 

Permanent link to this article: https://www.sanimont.hr/ostalo