Ukrasni stropovi

Izvrstan primjer razbijanja monotonije klasične prostorije riješene na umjetnički način kojom se obrt Sanimont posebno ponosi. Prostorije su klasično ožbukane, ali je investitor htio osvježenje i inovaciju prostora  koje smo mu i pružili. Stropovi, kao i lijeve i desne stalaže su napravljene sistemom suhe gradnje (gips-kartonskim pločama). Podkonstrukcija je metalna, učvršćena na postojeći ožbukani strop. Zatim se gips-kartonske ploče učvršćuju vijcima te se rade željeni ukrasi, također metalnim profilima, uz predhodno  postavljanje raznih potrebnih pojačanja za te ukrase.  Rasvjeta je na izvrstan način riješena postavljanjem halogenih lampica koje su smještene cik cak (unutarnjo-vanjski dio stropa) koje je dodatno ukrasilo spušteni strop. Napominjem da po želji investitora možemo napraviti i drugačije ukrase od ovog navedenog u primjeru.

Evo malo izražavanja kreativnosti. U dogovoru sa klijentima za koje je obrt Sanimont radio prije 6 godina- prva slika koja pokazuje ovalni strop u kupaonici, te se opet pokazala potreba za korištenje naših usluga na što sam izrazito ponosan jer mi to daje do znanja da veliki trud koji obrt Sanimont ulaže ima smisla. Uređivala se spavaća soba, balkon te hodnik. U spavaćoj sobi smo strugali staru boju,  gletali te bojali zidove i stropove. E, sada dolazi na red vrhunac posla, što je ukras na stropu koji izgleda kao cvijet ili djetelina sa četiri lista. Taj ukras se radi od ud profila, gips-kartonskih ploča, savitljive kutne lajsne, što se potom gleta i u konačnici boja. Prikazujem slike u tijeku i po završetku radova. Ukras može biti po želji investitora te se na osnovu toga dogovara način izrade kao i sama cijena radova. Ako imate bilo kakav upit da Sanimont obrt može pomoći, slobodno nazovite.

 

Primjer izgleda restorana prije nego ga je Sanimont obrt uredio sistemom suhe gradnje, gips-kartonskim pločama. Kao što se vidi iz sljedećih slika, ulaganje u uređenje stropa sistemom suhe gradnje se višestruko isplatilo. Prostor je dobio osvježavajući izgled koji će dakako više odgovarati klijentima korištenja usluge restorana jer je prostor dobio na svjetlosti, vedrini te djeluje puno urednije, optimističnije i otvorenije.

 

Slika ispod je također izrada stropa gips-kartonskim pločama koja se postavlja na drvenu konstrukciju terase kafića. Ovim primjerom pokazujemo rješenje oblaganja drvenih konstrukcija gips kartonskim pločama (knauf, rigips,lafarge,placo i sl.) koja ujedno služi i kao estetski ukras. Ideje kao i rješenja mogu biti raznolika. Povećanjem želje ljudi za ukrašavanjem, prilagodili su se i majstori za interijere,  te su ovo neki od primjera ukrasnih stropova napravljenih sistemom suhe gradnje, gips-kartonskim pločama.

 

Slije ispod prikazuju renoviranje kafića na način da smo napravili spuštene stropove na galerijskom dijelu, kao i na dijelu između drvenih greda. Također smo napravili ukrasnu oblogu bočnog zida, te sve to obojali čime smo dobili puno svijetliji i ugodniji prostor.

Spusteni stropovi, uredjenje kafica

 

Ove dvije slike pokazuju upotpunjavanje ravnog stropa na način da se na prvo napravi strop od gips-kartonskih ploča (u ovom slučaju se postavljala izolacija-mineralna vuna), te se potom rade i ukrasi od gips-kartonskih ploča. Ukrasi se sastoje od okvirnog dijela koji okružuje prostoriju i od središnjeg dijela na kojem sam napravio ukras u obliku romba, a u kojem su smještene četiri halogene lampice. Kao i u ostalim primjerima, materijali za izradu stropa su metalni pocinčani profili koji se koriste u sistemu suhe gradnje a to su : ud, cd, uw i cw profili, a mogu biti različitih dimenzija, ovisno o zahtjevu estetskog dijela prostora. Na te učvršćene profile učvršćuju
se vijcima gips-kartonske ploče, rigips, knauf, lafarge, placo, da bi se potom na vanjske rubove postavile aluminijske kutne lajsne i u konačnici sve to obradilo masom za gletanje uz prethodnu postavu mrežica i traka za spojeve i kuteve. Bojanje stropa je u većini slučajeva bijele boje. Pripremu za halogene lampice je napravio električar.

 

 

 

 

 

Permanent link to this article: https://www.sanimont.hr/knauf-i-rigips