Klizna vrata u knauf pregradnom zidu

U većini kućanstava se koriste klasična tzv. krilna vrata. To su, kao što znate, vrata koja se kod otvaranja i zatvaranja moraju ili vući prema sebi ili gurati od sebe.

Međutim, što ako nam to otvaranje i zatvaranje predstavlja problem, što je vrlo česta pojava kod manjih prostorija kao što su kupaonice, wc-i ili smočnice jer kada smo ograničeni prostorom vrlo je nezgodno manevrirati klasičnim vratima.

Što ako nam klasična vrata prilikom otvaranja zauzimaju dragocjeni prostor koji bi mogli iskoristiti za smještaj nekog ormara, police ili vješalice ?

Postoji rješenje za to, a to su klizna vrata koja ulaze u zid. Otvaranje kliznih vrata je napravljeno na način da se ona uvlače u pregradni zid te omogućuju nesmetani ulazak,izlazak u prostoriju.

Da bi se takva vrata mogla ugraditi,prije toga je potrebno napraviti adekvatan zid. Takav pregradni zid se radi od metalne pocinčane podkonstrukcije na koju se sa vanjskih strana montiraju gipsane ploče). Između profila se ostavlja međuprostor u koji će vrata uklizati. U gornjem dijelu se ugrađuje vodilica sa kliznim kotačićima.

Kao i u svakom drugom zidu i u ovaj se mogu ugraditi prekidači i utičnice.

Nakon napravljene pripreme za klizna vrata, ugrađuje se krilo te potreban dovratnik kod nas popularno zvan štok.  Klizno krilo i dovratnik se u osnovnoj varijanti isporučuju u bijeloj boji, a na spojeve pregradnog zida je postavljena mrežica- pogletana je tzv. jedna ruka. Radimo obradu zida kompletno sa još jednom rukom gletanja spojeva i bojanjem što se posebno dogovara.

Ukoliko imate potrebu i mogućnost za ovakva klizna vrata, Sanimont obrt Vam nudi kompletnu uslugu (ne morate tražiti posebno stolara, posebno majstora za izradu pregradnog zida). Usluga uključuje potreban rad i materijal dakle  pregradni zid (do 5m2) i klizna vrata (širine 65,75,85i 95cm * 200cm) za 3.200,00kn ili ukoliko  trebate pregradni zid  sa kliznim vratima veličine do 10m2 to bi koštalo 4.100,00kn. Naravno da je moguća izrada većeg pregradnog zida- cijena na upit.  Sanimont obrt nije u sustavu pdv-a pa je navedena cijena ujedno i kompletna koju plaća investitor (ne dodaje se pdv). Pokrivamo područje Zagreba i bliže okolice. Potrebno je osigurano parkirno mjesto.

klizna-vrata-koja-ulaze-u-zid

Permanent link to this article: https://www.sanimont.hr/klizna-vrata-u-knauf-pregradnom-zidu-2