Klizna vrata u pregradnom zidu

U većini kućanstava se koriste klasična tzv. krilna vrata. To su, kao što znate, vrata koja se kod otvaranja i zatvaranja moraju ili vući prema sebi ili gurati od sebe. Međutim, što ako nam to otvaranje i zatvaranje predstavlja problem? To je vrlo česta pojava kod manjih prostorija kao što su kupaonice, wc-i ili smočnice. Kada smo ograničeni prostorom vrlo je nezgodno manevrirati klasičnim vratima te nam ona prilikom otvaranja zauzimaju dragocjeni prostor koji bi mogli iskoristiti za smještaj nekog ormara, police ili vješalice.

Postoji rješenje za to, a to su klizna vrata koja ulaze u zid. Otvaranje kliznih vrata je napravljeno na način da se ona uvlače u pregradni zid te omogućuju nesmetani ulazak/izlazak u/iz prostorije. Obrt Sanimont Vam nudi nekoliko mogućnosti.

 

Prva mogućnost, ukoliko ste se već odlučili za kupnju tzv. “kazete”, krila i dovratnika, nudimo Vam uslugu izrade pregradnog zida te montaže kupljenih elemenata.

 

Druga mogućnost, nudimo Vam kompletnu uslugu (ne morate tražiti elemente po trgovinama ili posebno stolara te posebno majstora za izradu pregradnog zida). Usluga uključuje potreban rad i materijal dakle  pregradni zid (do 5 m2) i klizna vrata (65,75,85,95cm*200cm) za 3,200,00 kn. (Bojanje zida nije uključeno u cijenu.) Klizna vrata u ovoj varijanti nemaju opciju zaključavanja.  Cijena za zid sa vratima do 10 m2 iznosi 4.100,00 kn

Da bi se takva vrata mogla ugraditi,prije toga je potrebno napraviti adekvatan zid. Takav pregradni zid se radi od metalne podkonstrukcije na koju se sa vanjskih strana montiraju gipsane ploče. Između profila se ostavlja međuprostor u koji će uklizati vrata . U gornjem dijelu se ugrađuje vodilica sa kliznim kotačićima.

Kao i u svakom drugom zidu i u ovaj se mogu ugraditi prekidači i utičnice.

Nakon napravljene pripreme za klizna vrata, ugrađuje se krilo te potreban dovratnik kod nas popularno zvan štok. Klizno krilo i dovratnik  isporučuju se u bijeloj boji, a na spojeve pregradnog zida postavlja se mrežica i gletana tzv. prva ruka. Po dogovoru moguće je dovršenje spojeva zida gletanjem i bojanjem. Radove izvodimo u području Zagreba i bliže okolice. Potrebno je osigurano parkirališno mjesto.

klizna-vrata-koja-ulaze-u-zid

Pregradni-zid-za-spavaću-sobu-sa-kliznim-vratima.jpg

 

Također je moguće ukoliko trebate veći otvor (120cm,140cm,160cm ili 180cm) spojiti dva krila kao što možete vidjeti na slici ispod. Takav zid do 10m2 sa dvoja klizna vrata košta 7.500,00kn. Pregradni zid se radi od metalne potkonstrukcije u koju se između postavljaju dva klizna krila. Krila su bijele boje, imaju na sebi usadnu školjku za zatvaranje-otvaranje. – Nemaju opciju zaključavanja. Također se ugrađuje bijeli dovratnik- tzv. štok. Spojevi na pregradnom zidu se gletaju u jednom nanosu uz prethodno postavljanje mrežice na spojeve. 

Klizna vrata- škola u Remetama jpeg

 

Treća mogućnost, koja je prikazana na slici ispod, je najjednostavnije i najpovoljnije rješenje ugradnje kliznog krila. Vodilica se učvršćuje u postojeći zid te se u kompletnoj širini i u visini, do stropa oblači u gipsane ploče. Vodilica i klizni kotačići se nalaze iza aluminijske ukrasne lajsne, koja se lako demontira, te omogućuje pristup za eventualnu demontažu krila. Ukoliko imate postojeći zid, ovakav angažman bi koštao oko 2.500,00kn, uključen materijal i ruke na području Zagreba i bliže okolice gdje je osigurano parkirališno mjesto , a uključuje : 1) Ugradnju vodilice 2) Izradu maske za vodilicu 3) Montažu kliznog krila 4) Montažu aluminijske ukrasne lajsne. Krilo je u osnovi bijele boje. Visina krila je 200cm, a širine su od 65,75,85,i 95 cm.

Klizna vrata (vidljiva)

 

Četvrta opcija je ugradnja kliznog krila na postojeći zid. Ova opcija uključuje potrebno krilo 65,75,85 i 95cm *200cm, zatim vodilicu, kotačiće i masku. Krilo ima ugrađene školjkice za otvaranje i zatvaranje. (nema opciju zaključavanja). Ukoliko imate postojeći zid ovakav angažman bi Vas koštao 2.000,00kn. Ukoliko treba napraviti zid (do 5m2) i ugraditi klizno krilo bijele boje, to bi koštalo ukupno 3,500,00kn. Bojanje zida nije uključeno u cijenu.

pregradni-zid-sa-kliznim-krilom-sa-jedne-strane-zida

Permanent link to this article: https://www.sanimont.hr/klizna-vrata-u-knauf-pregradnom-zidu